Kroppsviktsträning - Köp fitnessutrustning på nätet

Här hittar du tillbehören du behöver för att maximera och optimera din kroppsviktsträning. Push up bars, chinsräcken, ribbstolar med mer…


Använd kroppen som träningsredskap

Vad är kroppsviktsträning?

Med kroppsviktsträning menas styrketräningsövningar där din egen kropp fungerar som träningsredskap och utgör motståndet. Exempel på sådana övningar är armhävningar och chins.

Träna hemma, på jobbet eller på gymmet.

En av alla fördelar med denna typ av träning är att du inte behöver så stora eller dyra redskap för att utföra dina övningar. De flesta övningar går alldeles utmärkt att utföra hemma framför teven, under lunchrasten på jobbet och självklart även på gymmet.

Styrka, stabilitet och balans

Tränar du mycket kroppsviktsträning kommer du märka att du får en ökad kroppskontroll samtidigt som tränar upp din styrka, balans och stabilitet. Dina leder och senor påverkas även de positivt av rätt utförd kroppsviktsträning.

Tillbehör för att optimera din träning

För att få ut maximalt av din kroppsviktsträning finns det tillbehör och redskap som man kan köpa till. Exempel på det är push up bars som ger en extra krydda på dina armhävningar och chin up bars som gör det behändigt att träna chins och pullups hemma.

En viktväst är ett annat tillbehör som kan komma väl till pass – speciellt när du har tränat ett tag och din kropps egen vikt inte räcker till. Om det går lite för lätt att köra push ups eller att vara ute och springa – kan en väst som lägger på några kilo på din kroppsvikt vara ett bra alternativ.