Köp Slagbollar & Boxsäckar på nätet

Boxsäckar och slagbollar i olika former har använts i urminnes tider för att träna boxning och och andra kampsporter där slag och sparkar förekommer. Till de mest välkända modellerna hör den klassiska hängande boxsäcken och päronbollen.


Boxsäckar och slagbollar för boxning, kampsport och konditionsträning.

Säckträning är bra för hälsan

En boxningssäck är ett träningsredskap som kan förbättra både din kondition och din övergripande hälsa. Att slå på en säck är fysiskt påfrestande och kräver både styrka och uthållighet. För de flesta människor hjälper denna form utav helkroppsträning till med att bränna kalorier samtidigt som man stärker sin bålmuskulatur.

Hälsofördelar med tung säckträning

Förbättrad kondition, koordination, kraft, uthållighet och bålstabilitet.

Förbättrad styrka i överkroppen samt stärkta ben och ligament.

Förbättrad boxningsteknik

Minskad stress och ångest

Förbättrad självkänsla, ökat självförtroende och en bättre kroppsbild.

Ökad kaloriförbrukning leder till viktminskning

Olika typer av säckar och bollar

Boxningsäckar finns i många former och storlekar. De har alla sina för- och nackdelar. Den som är bäst för dig beror på vad du har för behov. Det första du bör fundera på är vart ditt träningsutrymme ska vara och hur stor yta du har till förfogande. Därefter får du fundera på vilken typ av säck som är mest lämplig för dina träningsbehov och ditt träningsutrymme. Några av de säckalternativ du har att välja på är den klassiska hängande säcken, den fristående boxsäcken och päronbollen.

Traditionell hängande boxsäck

Den hängande boxningssäcken är kanske den mest välkända varianten av säckar. Den är allround och effektiv till både slag och lite högre sparkar. Det är träningsmässigt ett riktigt bra köp – och den brukar även gå att få tag på till ett bra pris. Det finns dock en nackdel med denna typ av säck. Den väger en hel del och måste skruvas upp i taket. Så det går inte bara att sätta upp den var som helst – och i exempelvis lägenheter så är den inte ett vidare bra alternativ, då de flesta lägenhetstak inte tål den påfrestningen.

Fristående boxningsäck

Dessa säckar kräver ingen montering. De är vanligtvis fästa vid en tung bas som är fylld med sand eller vatten. Då de är portabla kan de placeras i vardagsrum eller sovrum och ställas undan när de inte används.

Fristående säckar finns som de flesta andra träningsredskap i olika utföranden – de som har som är raka och har samma diameter hela vägen och de som har en smalare stativ under själva slagsäcken. De finns även i olika höjder och med olika vikter.

Den vanligaste raka modellen funkar utmärkt till olika sparkövningar, då man nödvändigtvis inte behöver sparka så högt för att träffa ordentligt..

Päronboll

…eller Speed bags som de kallas på Engelska är en mindre droppformad slagboll som ofta används inom traditionell boxning. Päronbollen är fylld med luft och ofta upphängd i en ställning som är fastsatt i väggen eller taket. Syftet med denna typ av boll är att träna upp slaghastigheten samtidigt som man förbättrar styrka, timing och kardiovaskulär uthållighet.