Köp gymmattor på nätet

Gymmatta är ett allmänt namn för träningsunderlag. De finns i olika färger och tjocklekar och kan användas både hemma och på gymmet till all typ av träning – med eller utan vikter. Gymmattor är flexibla och bärbara, vilket gör det lätt att transportera dem från en plats till en annan.


Gymmattor och yogamattor för en behagligare träning

Fördelar med att använda en gymmatta

Gymmattor ger dämpning vilket gör träningen bekvämare, särskilt när du utför övningar på golvet. De minskar trycket på rygg och knän så att du kan få ut det mesta av varje övning. De hjälper även till att absorbera svett, vilket minskar risken för att du glider och får skavsår när du utför vissa övningar.

Yogamattor

Yogamattor är en typ av träningsmatta. De är vanligtvis tunnare och har en mer flexibel yta än en vanlig gymmatta. Yogamattor används för yogaövningar och för att praktisera yogaställningar, som kan bidra till att förbättra flexibilitet, balans, styrka och koordination samt till att lindra stress.

Många olika utföranden

Innan du köper en gymmatta är det viktigt att tänka på skillnaden mellan yogamattor och gymmattor. Yogamattor är som sagt en tunnare variant av gymmattor. Även om de är tillverkade av material som PVC eller gummi är de dock inte lämpliga som underlag vid tunga lyft eller andra intensiva träningspass. Gymmattor som är tjockare än yogamattor och tillverkade av material som EVA-skum eller naturgummi – de är särskilt utformade för tunga lyft och andra intensiva aktiviteter som kampsportsträning.

Gym- och yogamattor finns i många olika färger och tjocklekar. Gymmattor är i regel tillverkade av PVC, halkfritt gummi eller en kombination av båda. De är utformade för att ge komfort, säkerhet och bekvämlighet för personer som tränar regelbundet.

Yogamattor är vanligtvis tillverkade av naturgummi eller syntetiskt gummi med en strukturerad yta som hjälper till att förhindra att man halkar när man gör yoga eller andra övningar som kräver att man ligger ner på mattan.

Gymmattor finns i olika tjocklekar, från 2 mm till 25 mm. Ju tjockare mattan är, desto bättre kommer den att kunna absorbera stötar under övningar med hög effekt, till exempel plyometriska övningar som utfallshopp och skatehopp..

Vilka övningar kan jag utföra på en gymmatta

En gymmatta är perfekt för alla typer av träning. Här kan du köra allt från styrketräning med vikter till funktionell träning samt aerobics och pilates. Exempel på övningar är situps, rygglyft och armhävningar – listan kan göras lång… Gymmattan är också bra för stretching och som meditationsyta efter träning.