Bröstmaskiner - Köp styrkemaskiner på nätet

Här hittar du pec deck-maskiner, bröstpressar och andra träningsmaskiner som hjälper dig att stärka dina bröstmuskler.


Gymmaskiner för optimal träning av bröstmuskulaturen

Dina bröstmuskler

Bröstmusklerna kallas i folkmun för pecs eller pecsen… De består utav två muskler – pectoralis major och pectoralis minor.

Pectoralis major är en av de största musklerna på överkroppen och ansvarar för att dra armen mot kroppen. Muskeln används ofta för att lyfta, trycka, dra och rotera armen.

Pectoralis minor är en lägre och mindre muskel som används för att dra axeln nedåt och inåt. Det hjälper också till att stabilisera axeln när armen rör sig.

Varför ska du träna bröstmusklerna?

Bättre hållning. Dina bröstmuskler är ansvariga för att hålla din överkropp upprätt och hjälpa till att hålla axlarna bakåt.

Ökad styrka. Träning av dina bröstmuskler kan hjälpa till att öka din totala styrka. Bröstmusklerna är en stor muskelgrupp som ansvarar för många av överkroppens rörelser.

Förbättrad balans. Träning av bröstmuskler kan hjälpa till att förbättra din balans genom att stärka musklerna i din torso. En stark torso gör dig mer stabil när du utför vissa typer av rörelser och övningar.

Träningsmaskiner för bröstmuskulaturen

De vanligaste typerna av träningsmaskiner för att träna och stärka bröstmusklerna är pec dec-maskiner och olika typer av bröstpressmaskiner

Bröstpress

Bröstpressmaskiner finns i en rad olika utföranden. Det som skiljer de olika varianterna åt är bland annat lutningen på bänken, olika bredd och vinklar på greppen samt om de har inbyggt viktmagasin eller är anpassade för fria vikter.

Övningen du utför i en bröstpressmaskin påminner i mångt och mycket om bänkpress – fast i vissa fall med andra vinklar på ryggstöd och grepp.

Pec Dec

Pec deck-maskinen brukar även kallas för pectral fly eller pec fly. Förenklat skulle man kunna beskriva den som en maskin som består av en sits samt två armar med handtag som är ihopkopplade med ett viktmagasin. Användaren sitter mellan armarna och trycker ihop dem, sedan håller man emot på tillbakavägen. Rörelsen påminner om flyes och tränar bröstmuskler, triceps och axlar.

Kombinerad axelträning

I många bröstträningsmaskiner går det även att träna dina, eller i alla fall delar av dina axelmuskler. Exempel på det är både pressmaskiner och pec dec-maskiner. I pressmaskiner är det vinkeln som avgör. Pressar du stången rakt ut framför bröstet tränar du mest bröstmusklerna. Pressar du stången över huvudet så är det axlarna som utför största delen av jobbet. I pec dec maskinen kan du i regel även köra baksidan av axlarna. Därför brukar dessa maskiner ofta ha tillägget rear delt eller rear deltoid i sina produktnamn.