Köp Styrketräningsmaskiner på nätet

Styrkemaskiner, fitnessmaskiner och gymmaskiner. Här hittar du träningsmaskiner för hela kroppen.


Styrketräningsmaskiner för hela kroppen

Träningsmaskiner vs fria vikter

Den kortfattade skillnaden mellan dessa två typer av gymutrustning är att träningsmaskinerna oftast är utformade för att isolera specifika muskelgrupper och att rörelsen och utförandet av övningen följer ett exakt mönster repetition efter repetition… Med fria vikter är det annorlunda. De är mer mångsidiga och kräver lite mer av dig som träningsutövare. Där krävs det att du engagerar en större del av kroppen för att utföra övningarna korrekt. Det gör att fler muskler aktiveras när du utför övningarna.

Både styrketräningsmaskiner och fria vikter kan vara effektiva för att bygga upp styrka och muskelmassa. Studier har dock visat att fria vikter kan vara mer effektiva för övergripande styrkeökning och muskelaktivering. Detta beror på att fria vikter engagerar fler stabiliserande muskler, vilket leder till större total styrka och förbättrad balans.

Styrketräningsmaskiner är å andra sidan utmärkta för att isolera specifika muskelgrupper och kan vara effektiva för att bygga upp muskelmassa i dessa områden. De ger dock inte samma övergripande styrkeökning som fria vikter.

Fördelar med styrketräningsmaskiner

En fördel med styrketräningsmaskiner är att de är lätta att använda och kräver liten eller ingen erfarenhet. De ger också ett kontrollerat rörelseomfång, vilket kan bidra till att minska risken för skador. Styrketräningsmaskiner är också bra för nybörjare eller för dem som återhämtar sig från en skada, eftersom de möjliggör riktad muskelaktivering utan att belastningen på lederna blir för stor.

De vanligaste träningsmaskinerna

Smith-maskin, cable cross, latsdrag, sittande rodd, benpress, triceps extensions samt olika typer av axel- och bröstpressmaskiner hör till de vanligaste maskinerna på våra Svenska gym.