Funktionell träning - Köp träningsredskap på nätet

Utveckla din styrka, rörlighet, balans och koordinationsförmåga. Funktionell träning innebär att man utför rörelser som aktiverar många muskler samtidigt för att uppnå en funktionell kropp, i stället för att bygga muskelmassa.


Funktionell träning

Träning som passar alla

Funktionell träning kan utföras av alla – oavsett din nuvarande kondition, ålder, träningserfarenhet och tid du kan avvara för träning. Träningsformen kan anpassas efter dina behov och kan hjälpa dig att bland annat bränna kalorier, få bättre kondition och bli starkare.

Naturliga rörelser

När man skapar sitt funktionella träningsprogram försöker man i största möjliga mån få in rörelser som liknar de man använder sig av i sin vardag. Det kan vara sådana man använder sig av på sitt arbete eller som man har nytta av i den sport man utövar.

Bra träning för äldre personer

Funktionell träning har visat sig vara en bra träningsform när man kommit upp lite i åren. Ett känt faktum är att ju äldre man blir, desto stelare och svagare bli man – studier har dock visat att funktionell träning motverkar detta. Det i sin tur leder till minskad risk för åldersrelaterade skador som exempelvis fall som leder till frakturer på lårbenshalsen.

Med eller utan vikter

Funktionell träning kan utföras på gymmet med hantlar, skivstänger och andra träningsredskap. Några exempel på bra övningar du kan utföra på gymmet är knäböj, marklyft, rodd, chins och militärpress.

Du kan även träna funktionellt hemma – utan vikter, med kroppen som motstånd. Bra övningar för detta är bland annat situps, armhävningar, knäböj, utfall, chins och stretching.