Racks & Riggar - Köp gymutrustning på nätet

Power Rack är ett kraftigt och stabilt skivstångsställ som kan användas till bänkpress, knäböj och andra övningar som man utför med skivstång. Många av modellerna är utrustade med säkerhetsanordningar som tar emot stången om man inte orkar lyfta den själv – Det gör Power Rack till ett oerhört praktiskt träningsredskap till den som tränar utan partner som kan hjälpa till när orken tryter.


Racks och riggar – Trygga och stabila ställningar med många möjligheter

Skivstångsställningar med det lilla extra

Power racks är ordentliga skivstångsställningar som finns i en rad olika modeller och utföranden. Vissa modeller är utrustade med chinshandtag så att du utöver skivstångsövningar även kan utföra kroppsviktsövningar och till andra modeller kan du köpa till tillbehör så att de kan anpassas till behov.

En variant av Power Rack är Power Cage – en träningsrigg som är utformad mer som en bur och passar exempelvis den som vill känna sig trygg när de tränar benböj. Orkar man inte riktigt kommer buren att fånga upp dig – vilket minskar risken för skador.

Power Racks kan vara smart att använda om man tränar hemma i ensamhet eller utan partner på gymmet. Många modeller är utrustade med säkerhetsanordningar som rätt inställda tar emot stången om du tränar hårt och inte orkar fullfölja en repetition.

Racks finns som sagt i flera olika typer som passar olika behov. De vanligaste typerna är…

Squat rack Denna typ av rack har speciellt utformade fack för att stödja ditt knäböj och är ett bra val för att träna knäböj och andra squats.

Half Rack Half rack är ett lite mindre rack som har fack för att stödja dina knäböj och andra squats. Det är ett bra val för att träna knäböj och andra squats, men är lite begränsad i sin funktionalitet jämfört med ett fullstort rack.

Full Rack:Full rack är ett mer avancerat rack som vanligtvis har fack för att stödja knäböj, benpressar, chins och andra övningar. Detta rack ger dig den mest flexibla träningsmiljön.

Power Rack

Power Rack passar för den avancerade användaren. Det är ett rack som har fack för att stödja squats, benpressar, chins, dips och andra övningar. Det är utrustat med extra stöd för att förbättra din träningsupplevelse.