Köp Trappmaskin på nätet

Trappmaskiner och steppapparater finns i flera olika utföranden och modeller. För hemmabruk finns enkla steppers som du snabbt kan plocka fram ur garderoben och ställa framför teven när andan faller på. De mer avancerade modellerna är större och hittas i oftast i gym och träningslokaler. De sistnämnda träningsmaskinerna har ofta förprogrammerade träningsprogram så att man kan variera träningen trots att man står på ett och samma ställe.


Trappmaskiner och steppers – Skonsam och effektiv träning

Skonsam träning

Då dina fötter aldrig lämnar maskinen klassas trappträning i maskin som lågintensiv. Det innebär att träningsformen är skonsam mot dina knän, höfter och fotleder.

Aerobisk träning

Trappträning ger kondition som är bra för dina lungor och ditt hjärta. Starkare lungor gör det möjligt att andas in mer syre och ett friskare hjärta kan mer effektivt pumpa syrerikt blod till dina muskler och dina organ.

Bränn kalorier

Trappträning är ett effektivt sätt att bränna extra kalorier. Ett halvtimmes träningspass bränner vanligtvis mellan 180 till 260 kalorier – den exakta mängden beror på faktorer som din kroppsvikt och intensiteten av din träning.

Core-träning

När du kör ett trappmaskinspass får du – utan att du egentligen tänker på det – hålla balansen. Dessa små rörelser du använder för att hålla balansen när du trampar och trycker i från, de stärker dina coremuskler. Starka core-muskler förbättrar din hållning, förhindrar ryggsmärta och minskar risken för skador.

Starkare ben

Trappträning ger din starkare lårmuskler. När du går i din trappmaskin utför du två moment – du böjer benet och skjuter ifrån uppåt. Musklerna på framsidan av låret – quadriceps femoris – tränas och blir starkare varje gång du sträcker ut benet. Hamstrings-musklerna på baksidan av låret blir således tränade varje gång du böjer på benen. Även musklerna vaderna och rumpan påverkas positivt av trappmaskinsträning.

Positiva effekter vid artros

Att stärka och bygga muskler runt knät kan minska stressen på lederna. Det kan i sin tur bidra till minskad smärta om man lider av artros. Träning på en trappmaskin anses vara lågintensiv och därmed skonsammot knän och leder – så trappträningen är en utmärkt form av träning för att lindra symptom.