Skydd - Köp kampsportsutrustning på nätet

Att använda skydd är ett måste om man ska undvika skador när man tränar boxning och andra kampsporter. Här finner du tandskydd, huvudskydd, suspensoarer och de flesta andra skydd du kan tänkas behöva för att utöva din sport så tryggt som möjligt.


Skyddsutrustning för kampsport

Vikten av skyddsutrustning i kampsport

Skydd är avgörande för att undvika skador under kampsportsträning. Skydden fungerar som en barriär mellan kroppen och de potentiellt farliga elementen som du stöter på under träning eller match. Utan skyddsutrustning kan utövaren utsättas för allvarliga skador som kan leda till permanenta skador eller avbrott i träningen.

Huvudskydd

Huvudskydd används för att skydda huvudet mot slag och sparkar. Detta är en av de viktigaste typerna av skyddsutrustning eftersom huvudet är en känslig del av kroppen som kan utsättas för allvarliga skador utan skydd. Huvudskyddet bör passa tätt och bekvämt på huvudet och täcka pannan, sidorna och baksidan av huvudet.

Tandskydd

Tandskydd används för att skydda tänderna mot slag och stötar. Detta är en annan viktig typ av skyddsutrustning eftersom tänderna är en känslig och utsatt del av kroppen som kan skadas utan skydd. Tandskyddet bör passa tätt och bekvämt i munnen och täcka tänderna och tandköttet.

Hand- och fotledsskydd

Hand- och fotledsskydd används för att skydda händerna och fötterna mot stötar och slag. Dessa skydd bör passa tätt och bekvämt runt handlederna och fotlederna och täcka de känsliga lederna som kan skadas vid träning.

Suspensoar

Suspensoar används av manliga utövare för att skydda könsorganen mot slag och stötar. Suspensoaren bör passa tätt och bekvämt runt midjan och täcka könsorganen.