Köp Gymgolv på nätet

Stötdämpande gymgolv skyddar ditt golv, förlänger livslängden på din utrustning och dämpat ljudnivån.


Gymgolv för hemmagym och kommersiella gym

Fördelar med att använda gymgolv

Gym- och träningsgolv har en rad fördelar. De skyddar ditt golv, dina maskiner och dina frivikter mot slitage. De kan även ha en ljuddämpande effekt som gör det behagligare att träna.

Golvet finns i flera material och olika tjocklekar så att det kan anpassas enligt dina behov. Du kan exempelvis lägga en tunn matta i hela gymmet för att sedan lägga en tjockare och tåligare matta under tunga maskiner som potentiellt kan skada ditt vanliga golv. Det är även vanligt att man lägger en tjockare och tåligare matta vid sina friviktsområden där mattan utsätts för ökad påfrestning från de hantlar och viktskivor som används vid olika träningsövningar.

Gymgolvet skyddar inte bara golvet från slitage – det skyddar även din utrustning. Vid hård träning är det inte ovanligt att man behandlar hantlar, bänkar, viktskivor etcetera oförsiktigt och att de får falla ner mot golvet mer eller mindre fritt efter att man utfört övningens sista repetition. Ett mjukt golv som dämpar fallet förlänger livsländgen på din utrustning. Golvet kan även minska ljudnivån från slamrande och dunsande stänger och vikter.

Golv för kampsportslokaler

I lokaler där man tränar kampsport behöver du en matta eller ett golv som är skonsam mott fötter, knän och leder. Den ska även dämpa fall och vara anpassad för kast och annan fysisk kontakt med golvet.

För både professionella träningslokaler och hemmagym

Gymgolv är inte bara för kommersiella gym. Tränar du hemma kan det också vara fördelaktigt med en gymmatta eller ett gymgolv. Har du ett dedikerat rum för dina träningsredskap kan du anpassa mattan enligt dina behov… Precis som i det kommersiella gymmet kan du lägga den i hela rummet eller i den del av rummet som du utför dina markövningar – situps, armhävningar och dylika övningar blir mycket skönare att utföra om du har en mjuk matta under dig.

Gymgolv finns i olika varianter och utföranden

De vanligaste modellerna av gymgolv är de som finns på rulle och de som som kommer i lösa bitar som man sedan pusslar ihop på golvet där de ska ligga. Den sistnämnda varianten kallas vanligtvis för pusselmattor. Till de vanligare materialen hör gummi och EVA-skum. Som tidigare nämts så varierar även tjockleken på golven. De flesta ligger dock i spannet 6 mm till 60 mm. Gymgolv på rulle är ofta 6 – 8 mm tjocka. I de flesta fall funkar 6 mm golv till en heltäckande yta som du kan ha under maskiner och utrustning på gymmet. Vid ytor som kräver bättre stötdämpning, exempelvis friviktsområden på gymmet rekommenderas minst 30 mm. Ett 20 mm golv funkar generellt till hemmagymmet och det lite mindre företagsgymmet.

Lätt att lägga

Det är enkelt att lägga gymgolv. Det läggs helt enkelt ovanpå det befintliga golvet utan tejp eller lim. Golvet bör dock vara helt plant. Den enda förberedelse du egentligen behöver göra är att städa. Se till att ytan där du ska lägga ditt gymgolv är så skräp- och dammfri som möjligt.