Core & Balansträning - Köp träningsredskap på nätet

Coreträning eller bålträning om man vill tala Svenska fokuserar på att stärka musklerna i mage och rygg för att få en bättre styrka, stabilitet och balans. Ryggen och magen belastas ofta av tunga uppgifter – både i vanliga vardagssysslor och när man lyfter vikter. Med en stark bål minskar du skaderisken när kroppens mittendel utsätts för belastning.


Coreträning – Stärk din bål och förbättra din balans

En stark bål ger många hälsofördelar.

Coreträning förbättrar din balans och stabilitet. Övningarna får musklerna i bäckenet, nedre delen av ryggen, höfterna och buken att arbeta i harmoni. Detta leder som sagt till bättre balans och stabilitet. Det har du nytta av i både det dagliga livet, när du till exempel bär hem kassarna från matbutiken eller när du tränar. De flesta sporter och fysiska aktiviteter är beroende av en stark bål. Slarvar du med coreträningen ökar då risken för skador.

Coreövningar

Några exempel på coreövningar är plankan, rygglyft, hollow position, flutter kicks, benresningar, stående situps och benböj med benlyft. Behöver man mer idéer, tips på hur övningarna ska utföras eller inspiration hittar man en hel del när man googlar.

Fördelar med coreträning

Några positiva egenskaper och effekter som coretäningen har är smidigare kropp,ökad fettförbränning, bättre hållning, ökad styrka, förbättrad stabilitet, skadeförebyggande och minskad risk för smärta i nedre rygg.