Köp Roddmaskin på nätet

En roddmaskin ger dig en bra och allsidig träning som är positiv för hela kroppen. Den ger dig både ökad kondition och starkare muskler. En rätt utförd rodd tar kraften från benen och låter den spridas ut i armarna ända ut till händerna som greppar maskinens handtag.


Roddmaskinen – effektiv träning för hela kroppen

Helkroppsträning

Roddmaskinen är den enda träningsmaskinen för inomhusbruk som tränar hela din kropp. Till skillnad från de flesta andra övningar har både både under- och överkroppen ungefär lika stor del i all utföra en full roddrörelse. Vid roddträning använder du många olika muskler – vilket gör att du får ut maximalt av en maskin.

Alla stora muskler

Roddmaskinen påverkar alla muskelgrupper på ett positivt sätt. Den håller din kropp stark och välbalanserad. Regelbunden rodd stärker din axlar, armar och ryggmuskler samt din rumpa och baksidan av låren.

Cardio och styrketräning>

Roddträning är bra för dina kardiovaskulära- och muskelsystem. Den får din puls att öka vilket ger dig alla fördelar med ökad blodcirkulation. Den ger även motstånd som leder till ökad styrka och bättre muskelkondition.

Skonsam mot kroppen

Inomhusrodd är lågintensiv träning utan tunga vikter att bära på. Den mjuka rörelsen när du utför övningen är skonsam mot lederna och har låg skaderisk, det gör den till ett bra träningsalternativ när man återhämtar sig eller rehabiliterar sig från en skada. Rodd passar även utmärkt till personer med dåliga knän och höfter då man inte behöver lyfta vikter under träningen.

Ökad uthållighet

Roddmaskinen är ett bra val om man vill träna upp sin uthållighet. Roddträning stimulerar och stärker både hjärta och lungor.

Viktminskning>

Då hela kroppen måste jobba hårt och är involverad i träningen är det ett bra träningsalternativ för den som vill gå ner i vikt. Rodd bränner mellan 600-1000 kalorier i timmen vilket gör den till en mycket effektiv träningsmetod när man vill tappa några kilo.