Köp Löpband på nätet

Löpning och gång hör till de naturliga rörelsemönstren vilket gör dem till en träningsform som kan anpassas efter dina egna förutsättningar. Ett löpband hjälper dig att hålla kontinuitet i din träning då du inte behöver anpassa din träning efter väder och vind. Likaså har du fördelen att du inte behöver bry dig om ojämna underlag utan kan lägga fokus och energi på själva träningen.


Fördelarna med ett löpband

Motionsträning

Det finns rekommendationer om att man bör utföra någon typ av motionsträning under minst 150 minuter per vecka. De flesta av oss är medvetna om att det är bra att röra på sig. Att få det att hända är dock en helt annan sak.

En rask promenad eller en joggingtur är ett enkelt sätt att få sina 20 – 30 minuter av motionsträning. Men att ta sig till gymmet eller i vissa fall bara utanför dörren kan många gånger bli en allt för stor utmaning för att det faktiskt kommer att hända. Många gånger skulle ett eget löpband kunna vara lösningen på att få kontinuitet i sin motionsträning.

Löpband är enkla att använda

Som träningsredskap betraktat är löpbandet ett av de enklaste att använda. Man behöver dessutom inte bekymra sig över rötter och ojämn terräng som när man springer i skogen – eller allt för hård asfalt som när man springer på trottoarer och gator. Löpbandet har en jämn och plan yta att springa på.

Löpbandet har fler fördelar än att det är enkelt att använda. Många regelbundna användare av redskapet uppskattar att man inte behöver bry sig. Du behöver inte by dig om hur du ser ut eller är klädd. Du kan springa i myskläder framför tvn om du vill. Du behöver heller inte bry dig om väder och vind. Hemma i vardagsrummet kan ingen vind, regnskur eller något snöfall stoppa dig från att träna.

Löpband är enkla att förvara

Om du vill införskaffa ett löpband men inte har platsen för ett permanent hemmagym så är inte det ett större problem. De flesta band som är anpassade för hemmabuk brukar vara hopfällbara. Så när du inte använder det kan du bara vika ihop det och ställa undan det i en garderob eller på något annat lämpligt ställe.

Förprogrammerade träningsprogram

Många av dagens löpband är utrustade med en digital monitor. Har ditt löpband en sådan är det stor chans att det även finns förprogrammerade träningsprogram du kan välja mellan. Trängsprogrammen är bra då det gör din träning varierad och kul med olika hastigheter och lltningar på bandet.

Håller koll på din utveckling

De flesta löpband som har en digital monitor håller även koll på din statistik, Där kan du få reda på viktiga fakta om distansen du sprungit, tiden du sprungit, hastigheten som du springer i, hjärtfrekvens samt hur många kalorier du bränt.

Gå ner i vikt

En av de största fördelarna med att springa på bandet är att du enklare kan tappa vikt. Att springa i 10 km/h i 20 minuter bränner 229 kalorier. Öker du hastigheten till 12 km/h kommer du bränna nästan 300 kalorier.

Springer du regelbundet på bandet samtidigt som du äter nyttigt kommer du snabbare att nå dina viktmål.

Bra för hjärtat

Att regelbundet springa på löpbandet ger bra kondition och förbättrad hjärthälsa. Varje gång du kliver upp på ett löpband stärker du ditt hjärta. Konditionsträning kan ocks minska ditt kolesterol. Olika typer av hjärtsjukdomar är nu mer den vanligaste dödsorsaken. Det är viktigt att du tar din konditionsträning på allvar

Kombinera nytta med nöje

En av de vanligaste anledningarna till att man inte tränar är att man inte har tid. Likväl sitter man ett par timmar i soffan och kollar på tv. Med ett löpband i hemmet kan du kombinera nytta med nöje. Har du bandet i vardagsrummet kan du träna samtidigt som du kollar på nyheterna eller en bra tv-serie. Du kan springa samtidigt som du lyssnar på musik eller en spännande ljudbok. med ett löpband kommer du inte undan… det finns ingen anledning till att inte motionera.