Armmaskiner - Köp styrkemaskiner på nätet

Träna biceps och triceps. Här hittar du bänkar och maskiner som fokuserar på att ge dina armar ett så bra träningspass som möjligt.


Gymutrustning för biceps och triceps

Armmaskiner för gymmet – Träna biceps och triceps

Fria vikter i all ära – men om ett gym ska vara komplett måste de även ha kompletterande bänkar och maskiner för armträning i sin arsenal.

Scott Curl

Scottcurlbänken är förmodligen den vanligaste träningsredskapet som är designat specifikt för armträning. Det är enkelt förklarat en bänk du sitter på med ett armstöd framför. Armstödet har ca 30 graders lutning. Framför armstödet finns en hållare för en skivstång. Av ergonomiska skäl är en speciell scott curl stång att rekommendera. Själva övningen utförs som en vanlig biceps curl. Skillnaden är att dina armar ligger mot ett armstöd – så du kan inte hjälpa till att svinga upp stången. Övningen blir med andra ord väldigt strikt och koncentrerad till biceps då du inte kan ta hjälp av andra muskler för att få upp stången.

Biceps curls och triceps extensions

Utöver scottcurlbänken finns det en hel del olika varianter av armträningsmaskiner. Med och utan viktmagasin och med mer eller mindre fancy namn. Generellt är alla varianter på samma övningar. Du tränar biceps när du böjer på armen – där av namnet biceps curl – och du tränar triceps när du sträcker på armen – triceps extensions.