Fria vikter - Köp träningsredskap på nätet

Fria vikter för såväl professionella gym som hemmaträning. Fria vikter är ett samlingsnamn för träningsredskap som inte sitter fast i något. Det kan vara hantlar, skivstänger, viktskivor och kettlebells. Mängden övningar du kan utföra med ovanstående redskap är i princip obegränsade. Det är bara fantasin som sätter gränser.


Allsidig träning med fria vikter

Perfekta för hemmagymmet

Många träningsmaskiner ganska mycket plats. Speciellt om man bor i lägenhet och inte har möjlighet att avsätta ett helt rum till sitt hemmagym. Hantlar, en skivstång, några viktskivor och ett par kettlebells är dock förhållandevis små och smidiga träningsredskap som du enkelt får plats med i en garderob. Det är dessutom effektiva redskap som du kan använda för att träna hela kroppen.

Effektiv träning

Till skillnad från de flesta träningsmaskiner så är övningar med fria vikter inte bundna till ett specifikt rörelsemönster. Du kan inte bara dra eller trycka vikten åt ett håll. För att utföra övningen måste du hålla balansen själv och du måste hålla emot vikten även på tillbakavägen. Det är en bra sak – För att utföra övningen korrekt aktiveras förutom den muskel du fokuserar på även kringliggande muskler och din coremuskulatur.

Minskar risken för skador

Friviktsträning aktiverar små kringliggande stabiliserande muskler till de muskler du tränar. De små musklerna spelar en stor roll när det kommer till att hålla kroppen stabil och dina leder på rätt plats.

Bränn mer kalorier

Desto fler muskler du aktiverar under en repetition, desto fler kalorier bränner du. Då många träningsmaskiner endast fokuserar på en eller kanske två muskelgrupper – kan du med friviktsträning aktivera många fler än så i en och samma övning.

Obegränsade möjligheter

Fria vikter är utan tvekan de mest flexibla träningsredskapen. Med bara ett par kvadratmeters yta, en skivstång och ett par hantlar eller kettlebells kan du utföra hundratals olika övningar för hela kroppen.

Enkelt att hitta träningsprogram

Har du ingen erfarenhet, men är intresserad av att börja träna med fria vikter så är det enkelt att hitta träningsprogram. Med hjälp av google och YouTube kan du enkelt hitta mängder av träningsprogram med tydliga instruktioner om hur du utför övningar för hela kroppen.