Crossfit - Köp träningsredskap på nätet

Crossfit är en kombination av konditionsträning och styrketräning där funktionella övningar utförs under hög intensitet med konstant variation. Till skillnad från bodybuilding är inte målet att bygga muskler och skulptera kroppen. Vanligtvis strävar utövarna efter resultat i form utav förbättrade fysiska presentationer.


Crossfitutrustning och crossfitredskap

Vad är Crossfit?

Crossfit är en träningsform som kan utövas av alla – tjejer och killar, unga och gamla, elitidrottare och otränade amatörer. Syftet och målsättningen kan skilja sig åt – men grundprincipen är densamma: Konstant varierade funktionella rörelser som utförs med hög intensitet för att uppnå fysisk prestationsförmåga. Om vi pratar förenklad Svenska innebär det helt enkelt att man utför naturliga rörelser som exempelvis springa, lyfta, kasta, släpa, knuffa, och klättra med syftet att förbättra sin allmänna prestationsförmåga

Gemenskap

Crossfit tränas ofta i grupp på gymmet – och just gemenskapen och det sociala inom sporten är något som många rankar högt. Det finns dock inget som förhindrar att man kan träna crossfit hemma. Många övningar är funktionella och utförs med kroppsvikt, eller grundläggande redskap som skivstång, hantlar och kettlebells som motstånd.

Vem tränar crossfit?

Det är som sagt en träningsform som passar alla och den utövas av allt från otränade amatörer, polisakademier och militära specialenheter till elitidrottare som vill bli bättre i sina respektive idrotter.

Träningsutrustning och redskap

När det gäller den utrustning man behöver för att utföra träningsformen sätter egentligen bara fantasin gränser. Många övningar kan utföras med endast med kroppen som motstånd. När man har tränar ett tag kan man behöva viktvästar, push up bars och andra tillbehör till kroppsvikts- och funktionell träning för att inte resultaten ska stagnera. Anda redskap som används flitigt är olika typer av skivstänger, hantlar, kettlebells, hopprep och bollar. Utöver dessa traditionella redskap används bland annat olika typer av riggar, pull up bars och klätterrep samt Bulgarian bags och Roman rings.