Köp Kampsportsutrustning på nätet

Boxningshandskar, säckar och mittsar. I vår avdelning för kampsport hittar du träningsutrustning för boxare, kampsportare och boxercise-utövare. Här finns prylar för juniorer och vuxna, elit och amatörer.


Välj rätt boxningshandskar och boxningssäck för dina behov

Rätt utrustning kan göra skillnad

Boxning är en sport som kräver rätt utrustning för att maximera dina resultat och säkerhet. Boxningshandskar och boxningssäckar är två av de viktigaste delarna av din utrustning. Handskarna skyddar dina händer och handleder när du slår på en säck eller tränar med en partner. Boxningssäckar ger dig en plats att slå på och öva din teknik, styrka och uthållighet. Det finns många faktorer att tänka på när man väljer rätt utrustning för sin träning.

Vikten av att välja rätt boxningshandskar

Att välja rätt boxningshandskar är avgörande för att undvika skador och för att kunna träna effektivt. Det finns tre huvudtyper av boxningshandskar: träning, sparring och tävling. Träningshandskar är vanligtvis de mest mångsidiga eftersom de kan användas för allt från träning på säck till sparring med en partner. De är oftast gjorda av syntetiskt läder eller vinyl och är lätta att ta på och av. Sparringhandskar är utformade för att skydda både dig och din partner under sparringträning. De är oftast lite större och har mer vaddering än träningshandskar. Tävlingshandskar är de som används under officiella boxningsmatcher. De är vanligtvis gjorda av läder och är mycket tunnare och lättare än de andra typerna av handskar.

Olika typer av handskar

När det gäller att välja rätt boxhandskar är det viktigt att tänka på vilken typ av träning du kommer att göra. Träningshandskar är vanligtvis de mest mångsidiga och kan användas för allt från att träna på säck till sparring med en partner. Sparringhandskar är utformade för att skydda både dig och din partner under sparringträning. Tävlingshandskar är de som används under officiella boxningsmatcher. De är vanligtvis gjorda av läder och är mycket tunnare och lättare än de andra typerna av handskar.

Välj rätt storlek och vikt på dina handskar

Att välja rätt storlek och vikt för dina boxningshandskar är avgörande för att undvika skador och för att kunna träna effektivt. Storleken på din hand och din vikt är två av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer storlek och vikt. Det finns vanligtvis en storlekstabell tillgänglig för varje märke av boxningshandskar, så se till att kolla upp den innan du köper. Vikten av handsken beror på vilken typ av träning du kommer att göra. Träningshandskar är vanligtvis lättare och har mindre vaddering än sparringhandskar. Tävlingshandskar är de lättaste av alla och har mycket lite vaddering.

Vanliga material

Materialet i boxhandskar kan variera från läder till syntetiskt läder till vinyl. Läder är vanligtvis det mest hållbara och bekväma alternativet, men också det dyraste. Syntetiskt läder är ett billigare alternativ och är vanligtvis också mycket hållbart. Vinyl är det billigaste alternativet, men det är också det minst hållbara. Om du planerar att träna regelbundet och vill ha en handske som håller länge, är det bäst att investera i en handske av hög kvalitet gjord av läder eller syntetiskt läder.

Vikten av att välja rätt boxningssäck

Att välja rätt boxningssäck är lika viktigt som att välja rätt handskar. En bra boxningssäck ger dig en plats att slå på och öva din teknik, styrka och uthållighet. Det finns flera olika typer av boxningssäckar att välja mellan, inklusive tunga säckar, hastighetssäckar och dubbeländade säckar.

Typer av säckar

Tunga säckar är den vanligaste typen av boxningssäck och är utformade för att hjälpa dig att träna din styrka och uthållighet. Hastighetssäckar är mindre och snabbare än tunga säckar och är utformade för att hjälpa dig att träna din hastighet och reaktionstid. Dubbeländade säckar är utformade för att hjälpa dig att träna din koordination och teknik. De är vanligtvis mindre än tunga säckar men större än hastighetssäckar.

Välj rätt storlek och vikt på din säck

Att välja rätt storlek och vikt för din boxningssäck är avgörande för att undvika skador och för att kunna träna effektivt. Storleken och vikten på din säck beror på vilken typ av träning du kommer att göra. Tunga säckar är vanligtvis större och tyngre än hastighetssäckar och dubbeländade säckar. Det är viktigt att välja en säck som är tillräckligt tung för att ge motstånd men inte så tung att du inte kan använda den ordentligt.

Material i slagsäckar

Materialen för dina boxningssäckar kan variera från läder till syntetiskt läder till canvas. Läder är vanligtvis det mest hållbara och bekväma alternativet, men också det dyraste. Syntetiskt läder är ett billigare alternativ och är vanligtvis också mycket hållbart. Canvas är det billigaste alternativet, men det är också det minst hållbara. Om du planerar att träna regelbundet och vill ha en säck som håller länge, är det bäst att investera i en säck av hög kvalitet gjord av läder eller syntetiskt läder.

Ta hand om din säck och dina handskar

Att ta hand om dina boxningshandskar och boxningssäckar är avgörande för att hålla dem i gott skick och undvika skador. När du har använt dina handskar eller säckar, torka av dem med en fuktig trasa och låt dem torka naturligt. För handskar, använd en speciell spray för att ta bort dålig lukt och för att hålla dem fräscha. För säckar, se till att du inte förvarar dem i direkt solljus eller på en fuktig plats.