Köp Kettlebells på nätet

Kettlebells är ett mångsidigt träningsredskap som är effektivt för att träna styrka, balans och uthållighet.


Träna med Kettlebells

Ett träningsredskap för alla

Kettlebells är effektivt träningsredskap som numer används av de flesta. Crossfitutövare, professionella idrottsmän, tyngdlyftare – ja i princip alla som tränar någon form av fitnessträning använder dem till och från…

Ökad greppstyrka

Handtaget på en kettlebell är tjockare än på en vanlig skivstång eller hantel. Då du arbetar med en kettlebell kommer tyngdpunkten röra sig tillsammans med ditt handgrepp, det ger dig mer dynamiska muskelsammandragningar. Dessa två egenskaper ger positiva resultat på din greppstyrka och dina underarmar.

Tar liten plats

Eftersom du kan göra så mycket med några kettlebells, eliminerar du behovet av att regelbundet träna på en stor anläggning. Kettlebells är ett litet och smidigt träningsredskap som går att ställa under sängen eller i en garderob när de inte används.

Stärker coremuskulatur och stabilitet

Många kettlebellövningar är en form av ballistisk träning. Ballistisk träning arbetar med explosiv kraft genom att maximera accelerationen och minimera retardationen. Dessa explosiva rörelser stimulerar bukmusklerna oerhört bra. De intensiva rörelserna kontraherar core-muskulaturen samtidigt som den kräver att du andas ordentligt. Detta leder till rejäl förbättring av core-styrka, även när det inte nödvändigtvis är bukmusklerna som övningen i första hand riktar sig mot.

I många kettlebellövningar rör sig din kropp i olika riktningar – framåt och bakåt, från sida till sida och med rotation – Detta gör att du bearbetar din core från olika håll. Det är viktigt för att få en välbalanserad core-styrka.

Några av de bästa kettlebellövningarna är ensidiga eftersom du bara använder en kettlebell åt gången. När du flyttar runt en kettlebell på ena sidan av kroppen kommer du att bearbeta både bålmuskler och stabiliteten på ett positivt sätt.

Förbättrar koordination och kroppsmedvetenhet

Kettlebellrörelser är mycket dynamiska. Du kommer att svänga dem runt-ovanför dig, till din sida, mellan dina ben, sida till sida-och detta kommer att kräva att du är helt medveten om din kropp. Detta fokus och kontakten mellan sinne och muskler kommer att resultera i en bättre koordinationsförmåga. Detta skiljer sig markant mot konventionell träning med skenor och maskiner eftersom dessa rörelser är linjära och mindre dynamiska.

Bättre balans

När du tränar med maskiner producerar du kraft och rör dig i en förutbestämd väg. När du tränar med kettlebells blir det omvänt – här måste du styra rörelsebanan. Detta kräver att du måste stärka stabilisatormusklerna för varje enskild rörelse. Att ha starka stabilisatormuskler i alla rörelseområden, i kombination med bra core-styrka betyder att din balans kommer att vara strålande.

Fettförbränning med kettlebells

Med kettlebells har du möjlighet att bränna massor av kalorier. Studier utförda av ACE har kommit fram till att svänga en kettlebell kan bränna så mycket som 20 kalorier per minut. Det är 400 kalorier på ett 20 minuter träningspass. Om du dessutom tränat ett hög intensitets-pass med syfte att bränna kalorier så tillkommer även efterbränningseffekten som innebär att du kommer att bränna kalorier i en högre takt långt efter att träningen är klar.