Köp Viktskivor på nätet

Köp nyan viktskivor till din internationella skivstång, skolstång eller dina hantlar. Här finns både bumper plates och gjutjärnsvikter.


Viktskivor till dina skivstänger och hantlar

Saker att tänka på

När du köper nya vikter finns det flera faktorer du bör tänka på för att få rätt skivor för just dina behov

Diameter och håldiameter

Det är viktigt att välja skivor med rätt diameter och håldiameter. Har du en internationell skivstång bör du välja viktskivor med en diameter på 450 mm och en håldiameter på 50 mm. Om du har en skolstång bör du välja de med en mindre håldiameter. Skolstänger har vanligtvis en håldiameter mellan 23 och 31 mm. För att undvika felbeställning, rekommenderar vi dig att dubbelkolla din stångs diameter innan du beställer.

Vikt

Tänk på hur mycket vikt du behöver och välj skivor som passar dina behov. Viktskivor finns i olika storlekar och vikter, så se till att du väljer skivor som passar din träning.

Material

Viktskivor kan vara gjorda av olika material, där gjutjärn, gummi, plast och rostfritt stål är de mest förekommande. Välj ett material som passar dina behov och budget.

Pris

Viktskivor kan variera i pris, så det är viktigt att hitta ett pris som passar din budget. Tänk på att högre kvalitet och hållbarhet vanligtvis innebär högre priser.

Olika typer av viktskivor

Det finns en mängd olika typer av viktskivor som används i styrketräning. De vanligaste modellerna är: Internationella vikter, bumper plates, skolstångsvikter, tri grip-vikter och hantelvikter. I följande text få du en kortfattad beskrivning av dessa.

Internationella viktskivor

Dessa vikter har en standarddiameter på 450 mm och en håldiameter på 50 mm. De används med internationella skivstänger och är vanligt förekommande på gym runt om i världen.

Bumper plates

Bumper plates är en typ av viktskiva som vanligtvis används inom crossfit. De är gjorda av gummi och är utformade för att tåla tunga dropp och stötar utan att skada golvet. De finns också i standarddiametern 450 mm och håldiametern 50 mm.

Skolstångsvikter

Skolstångsvikter har vanligtvis en håldiameter på 31 mm. De används med så kallade skolstänger, som är kortare och tunnare än internationella skivstänger. Skolstångsvikter är vanligtvis billigare än internationella viktskivor.

Tri Grip-vikter

Tri Grip-vikter har tre handtag på utsidan av viktskivan som gör det enklare att bära och hantera. De finns i både internationella och skolstångsstorlekar.

Hantelvikter

Hantelvikter är som namnet antyder de vikter som används med hantlar istället för skivstänger. De finns i olika storlekar och kan vara antingen solida eller fyllda med sand eller annat material.