Köp Träningscykel på nätet

Träningscyklar för inomhusbruk finns i flera olika varianter och utföranden. Spinningcykeln är numera ett välkänd och etablerat träningsredskap. Airbikes är dock ett nyare fenomen som tagit träningsvärlden med storm. De fungerar som en blandning av en klassisk motionscykel och en crosstrainer och ger effektiv träning för hela kroppen.


Träningscyklar – Cykla inomhus, året runt!

Varför en inomhuscykel

För dig som gillar cykel som träningsform är en inomhuscykel ett bra träningsredskap. De gör att det enkelt att få kontinuitet i din träning utan att behöva ställa in eller anpassa ditt pass efter regn, snö eller andra otrevliga väderfenomen.

Fördelar med cykelträning

Cykelträning har många fördelar. Det är en utmärkt sätt att få ditt hjärta att pumpa och slå. Det har positiv inverkan på din vikt. Du bränner fett. Träningen är skonsam mot knän och leder och den stärker dina ben- och underkroppsmuskler. En inomhuscykel är idealisk för intervallträning – en träningsform som kan hjälpa dig att bränna fler kalorier på kortare tid.

Olika typer av träningscyklar

Träningscyklar finns i olika modeller och utföranden. Spinningcyklar, airbikes och testcyklar är några av dem.

Spinningcykel

Den stora skillnaden mellan en spinningcykel och en vanlig motionscykel är motståndet. Motståndet på motionscyklar genereras generellt av ett svänghjul. På spinningcyklar är detta betydligt kraftigare är på vanliga träningscyklar. På en spinningcykel ställer du in motståndet manuellt genom att vrida på en ratt. På det flesta andra av dagens motionscyklar sköts detta elektroniskt genom att trycka på en knapp. En annan markant skillnad är att ramen är betydligt mer robust och stabil. Det är dels för att klara av påfrestningen från det tyngre svänghulet, men också för att klara av lite tuffare tag. Det är inte ovanligt att man står upp och cyklar under ett spinning pass.

Airbike

En airbike är en speciell typ av träningscykel som istället för ett magnetisk motstånd drivs av luftmotstånd. En air bike har även två handtag som gör att cykeln påminner om en crosstrainer.

En av anledningarna till att airbikes har blivit så populära är det steglösa luftmotståndet. Ju mer du trampar och arbetar med armarna, desto större blir motståndet. En annan fördel är att du kan välja att träna hela kroppen. Om du både trampar och arbetar med de två handtagen kan du köra ett tufft helkroppspass som pushar kroppen till det yttersta. Väljer du bort tramporna kan du köra ett renodlat överkroppspass och vice versa.

Testcyklar

Cyklar som i första hand används för konditionstest och arbetsprov. Dessa cyklar visar avancerad statistik om användaren. Här kan du bland annat se pedalvarv per minut, hjärtfrekvens, körtid, hastighet, kaloriförbrukning och effekt. Cyklarna är ergonomiska och bästa valet för rehabilitering, utbildning och elitidrottsträning. De fungerar även ypperligt vid arbetsprov, hälsoprofilbedömning, konditionstester, uppvärmning/träning, forskning/studier och elitidrottstester.