Köp Motionscykel på nätet

En motionscykel är ett allsidigt träningsredskap som kan användas för fettförbränning och konditionsträning likväl som för uppvärming och nedtrappning vid annan träning. Motionscykeln är enkel att använda och passar lika bra hemma framför tvn i vardagsrummet som på företaget och på gymmet. Att cykla motionscykel passar alla oavsett ålder och tidigare träningserfarenhet.


Varför ska jag träna på en motionscykel?

Motionscykling

Att cykla på en motionscykel är ett effektiv sätt att bränna kalorier och kroppsfett samtidigt som du stärker dina lungor, ditt hjärta och dina muskler. Cykling ger dig bra aerobisk träning samtidigt som den är skonsammare mot dina leder än de flesta andra motionsredskap.

Bra cardioträning

Cykling är ett utmärkt sätt att få ditt hjärta att pumpa. Cardio, eller kardiovaskulär träning som exempelvis cykling stärker dina lungor, ditt hjärta och dina muskler. Cardio förbättrar också blodflödet och transporten av syre till hela kroppen. Det medför flera positiva hälsofördelar. Bland annt förbättrat minne, lägre blodtryck, bättre sömn, förbättrade blocksockernivåer, ett starkare immunförsvar, bättre humör, lägre stressnivåer samt mer energi.

Viktminskning

Motionscykling kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Kalorierna du förbrukar vid ett motionscykelpass beror på faktorer som intensiteten på ditt träningspass samt din kroppsvikt. Det är dock möjligt att bränna runt 600 kalorier i timmen på en motionscykel. Det gör denna träningsform so ett utmärkt val om man vill bränna kalorier snabbt. Att bränna mer kalorier än du konsumerar är nyckeln till viktnedgång.

Bränna kroppsfett

Att cykla med hög intensitet hjälper till att bränna kalorier och ge dig ökad styrka. Det kan i sin tur leda till en ökad fettförbränning.

Det finns en studie som visar motionscykling i kombination med en kalorisnål diet var ett effektivt sätt att minska kroppsvikt och kroppsfett på deltagarna. Det var även effektivt för att minska kolestorol- och triglycerid-nivåerna i kroppen. Studiens deltagare cyklade i 45 minuter tre gånger i veckan samtidigt som de åt 1200 kalorier per dag under tolv veckor.

Skonsamt mot lederna

Motionscykling ger mjuka rörelser som stärker ben och leder utan att utsätta dem för allt för hög belastning. Det gör cyklingen till en bra träningsform för den som har dragits med skador eller har led-problem.

Dina anklar, knän, höfter och andra leder kan utsättas för höga doser stress när du är ute och springer, joggar, hoppar eller utför andra aerobiska övningar. Då fötterna aldrig lämnar pedalerna, får du en mjukare träningsform som är snällare mot dina leder.

Stärker ben och underkroppsmuskulatur

Att cykla på en motionscykel kan hjälpa dig att få starkare ben och underkroppsmuskulatur. Speciellt om du tränar med ett högt motstånd. Pedalröreslsen kan ge ökad styrka i dina vadmuskler samt både bak- och framsidan av dina lår.

Intervallträning

Intervallträning tillåter dig att alternera korta perioder med högintensiv träning med längre intervaller av lågintensiv träning. Denna typ av träning kan hjälpa dig att bränna mer kalorier på kortare tid samtidigt som den ökar din kardiovaskulära hälsa. De flesta motionscyklar har ställbart motstånd så att du kan träna låg-, mellan- eller högintensiv träning.

Säkrare än att cykla ute på vägarna

Att cykla utomhus kan vara en riktigt bra och trevlig träningsform. Men det är inte helt ofarligt. Det finns gott om bilförare med bristande uppmärksamhet, ojämna och trasiga vägar samt dålig sikt. Om väderet inte är det bästa kan det dessutom vara svårt att hålla motivationen på topp och huvudet skärpt – Har man otur det kan resultera i onödiga olyckor.

Vid ett träningspass på motionscykeln behöver du inte oroa dig över trafiksituationen, vägförhållanden eller väder och vind. Du kan träna säkert hemma i vardagsrummet eller på gymmet i en bekväm temperatur när som helst på året.