Köp Multistationer & Multigym på nätet

Multistationer och multigym – Här hittar du maskiner och redskap där du kan utföra flera övningar i en och samma station.


Gym på liten yta – Träna flera olika övningar på samma maskin

Multistationer, multigym och hemmagym

Ett multigym är en träningsmaskin som har flera olika stationer för olika övningar. De finns i oändligt många varianter anpassade för både professionellt- och hemmabruk.

Multistationerna du hittar på det kommersiella gymmet är ofta rejäla maskiner där du kan utföra förhållandevis få övningar. Det kan exempelvis vara en maskin som kombinerar latsdrag, rodd och andra vajer-övningar eller en maskin som fokuserar på bröst- och axelmuskulatur.

Maskinerna som tagits fram med fokus på företagsgym och hemmagym har oftast fler möjligheter. Här är det inte ovanligt att man kan köra praktiskt taget hela kroppen i en maskin – bröstpress, latsdrag, benspark och så vidare… Här erbjuder man mycket gym på liten yta.

En sak man bör tänka på om man tänker inhandla ett multigym till det mindre företaget eller hem är att mäta ordentligt. Även om träningsstationer inte tar så många kvadratmeter i anspråk så är de generellt rätt så höga – detta för att man ska kunna köra exempelvis chins eller latsdrag ordentligt – Så kom ihåg att mäta takhöjden.