Köp Multigym på nätet

Ett multigym är en träningsmaskin där du kan träna flera olika övningar i samma maskin. Den kallas ofta för hemmagym då du mer eller mindre kan få en komplett träningsanläggning på en liten yta.


Multigym – En träningsmaskin för flera olika övningar

Multigym som hemmagym

Multigymmet finns i flera olika varianter och prisklasser. Det finns riktigt komplexa maskiner som både storleksmässigt och prismässigt gör sig bäst på det professionella gymmet. De flesta modellerna är dock förhållandevis små och smidiga och gör sig ypperligt bra i hemmagymmet. Ett multigym kan användas till att träna flera olika muskelgrupper. Skulle du köpa motsvarande maskiner var för sig skulle det både ta mer plats och bli mycket dyrare.

Flera olika varianter

Multigym finns som sagt i flera olika prisklasser, varianter och utföranden. Så innan köp bör du fundera på vilka muskler eller övningar som maskinen ska kunna hantera, Kortfattat finns det bland annat maskiner för överkroppsträning, underkroppsträning och för hela kroppen.

Hur mycket vikt behöver man?

Ja, det beror givetvis på hur tränad och stark man är samt vilka övningar man ska köra. Som riktmärke kan man dock ha att en vältränad person bör ha ett viktmagasin med minst 85 kilo. Har man tänkt att köra lättare motionsträning bör man satsa på ett magasin med minst 60 kilo.

Kolla måtten innan du beställer

Även om de flesta multigym äs smidiga och kompakta och du kan göra många övningar på liten yta – så tar de upp en del yta. Och med tanke på att de är tung och otympliga att skicka tillbaka – bör man vara noga att kolla upp måtten innan man beställer. Kom även ihåg att kolla höjden. Många källare har lägre i tak än man har i rummen ovan jord.

De flesta multigym är max två meter breda, drygt två meter djupa och upp emot 2,25 meter på höjden. Detta är dock inte hugget i sten – så vi upprepar… kolla noga innan du beställer .

Fördelar med ett multigym hemma

Har du ett multigym hemma behöver du inte planera när du ska träna. Du behöver inte anpassa dig efter ditt träningsställes öppettider och du behöver inte köa till maskinerna. Tränar du hemma behöver du inte anpassa ditt musikval efter andra – Du kan träna till vilken musik du vill eller ingen alls om du föredrar det.