Köp Hantlar på nätet

Hantlar till den professionella träningsanläggningen och hemmagymmet. Här finns något för alla. Kompletta set och enstaka hantlar – med fasta eller utbytbara viktskivor.


Hantlar – Ett effektivt och underskattat träningsredskap.

Ett måste till hemmagymmet

Ett par hantlar är ett nästintill obligatoriskt träningsredskap till hemmagymmet. De är lätta att använda och billigare att köpa än de flesta andra träningsredskap.

Fasta eller utbytbara vikter

Det finns två typer av hantlar – de som har en fast förutbestämd vikt och de där du själv kan förändra vikten genom att sätta på eller ta av lösa viktskivor. Båda varianterna har sina för- och nackdelar.

Med fasta hantlar går det snabbt att växla mellan olika vikter. Nyttjar man många olika vikter – vilket inte är osannolikt, då olika delar av kroppen är olika starka och kräver olika viktbelastningar. Då blir det ganska många hantlar man behöver. Det funkar vanligtvis utmärkt på gymmet – men hemma har man kanske inte plats för mer än par, tre olika varianter.

Har du hantlar med utbytbara vikter behöver du bara två stycken handtag och några viktskivor för att klara hela kroppens behov. Det blir i regel billigare och spar plats jämfört med hantlar med fasta vikter.

Ett mångsidigt träningsredskap

Hantlar hör till de mest mångsidiga och flexibla träningsredskapen då de kan användas till de flesta typer av motion. Du kan bland annat använda dem till aeroba eller kardioövningar för att i nästa sekund lägga på mer vikter så att du kan bygga muskler.

Hantlar tar liten plats

En annan fördel med hantlar är att de i regel är små, smidiga och tar liten plats. De är lätta att ställa undan i en garderob mellan träningspassen. Storleken på redskapen gör att de även är lätta att transportera och ta med sig. Man kanske vill köra ett träningspass på lunchrasten eller ta med sig dom på semestern.

Enkelt att hitta träningsprogram

Det är lätt att komma i gång med sin hantelträning, även om man är nybörjare. Söker man på google eller youtube på hantelträning eller den engelska motsvarigheten dumbbell workout så hittar man obegränsat med tips, övningar, färdiga träningsprogram och instruktionsvideos.