Köp step-up brädor och aerobicsutrustning på nätet

Träningsredskap för fitness- och aerobicspassen! Här hittar dy step-up brädor för hemmaträning och professionella gym.


Step-up brädan – Ett mångsidigt träningsredskap.

Kondition och styrka

Step-up brädan eller stepbräda som den också ofta benämns är ett av världens populäraste träningsredskap. Detta på grund av att den är enkel, mångsidig och inte tar så stor plats. Brädan används under aerobicspass på de flesta gym och kan användas hemma till både kondition- och styrkeövningar.

Vad är en step-up bräda?

En stepbräda kan förklaras som en väldigt bred pall – oftast någonstans mellan 60 – 100 cm. Höjden på brädan brukar vara justerbar för att kunna öka svårighetsgraden och träningseffekten. Mellan 15 och 25 cm är dock vanligt förekommande höjder.

Hur använder man stepbrädan?

Här sätter endast fantasin gränser. En av de vanligaste och mest grundläggande övningarna är att helt enkelt gå upp och gå ned från brädan. Då tränar i första hand konditionen, men även till viss del musklerna i underkroppen. Brädan kan även användas för att underlätta och krydda övningar som utfall, armhävningar, plankan och sit-ups.

Enklare träningsbänk

Om du tränar hemma med hantlar och skivstång kan en step-up-bräda fylla en funktion. Brädan kan användas som en enklare variant av träningsbänk. Tack vare att att den går att höja upp en bit från golvet – finns det utrymme för armar och armbågar så att man kan köra övningar som bänk- eller hantelpress.