Köp skivstångsställningar & racks på nätet

Ställ och ställningar i flera olika modeller och varianter. Grundläggande inredning i gymmet som som – beroende på modell – gör det möjligt att träna effektivt med vikter och minskar skaderisken.


Power Racks & Styrketräningsställningar

Ställningar för gym och styrketräning

Det finns en rad olika ställningar som används i gym och i hemmagym. En del av dessa används i huvudsak för att hålla upp en skivstång innan, mellan och efter ett set av en styrketräningsövning. Andra ställ gör det möjligt att lasta på mer vikt på stången – utan risk för att skada sig eller hamna i kläm om man tränar själv.

Squat stand – knäböjställning

Som namnet antyder är det denna ställning du vanligtvis använder när du tränar knäböj. Ställningen brukar vara justerbar både i höjd- och sidled. Knäböjställningen brukar även kunna användas som bänkpresställning.

Squat rack

Består vanligtvis av två stänger som är sammanlänkade av en tredje stång som går horisontellt mellan två förstnämnda stängerna. Ett squat rack är säkrare än en vanlig knäböjställning – men det har sina begränsningar.

Power rack

En ställning som kommer även med säkerhetsfunktioner såsom krokar för att hålla upp skivstången. Den kan bland annat användas till bänkpress, axelpress och benböj. En av fördelarna med denna typ av ställning är att den kan användas till flera olika övningar.

Det finns fler…

Ställningarna på gym är inte begränsade till de tidigare nämnda modellerna. Det finns en uppsjö av olika varianter – chinsställningar, smithmaskiner, dipställningar och half racks för att nämna några av dem som vi tidigare inte nämnt.