Kategorin Gåband & Promenadband är förnärvarande tom

Vår målsättning är att så snart som möjligt fylla på den med nya spännande produkter

Erbjudanden från deeloo.se

  • Oncourt – upp till 60% rabatt

    Nu är det rea hos OnCourt. Du får upp till 60% rabatt på storsäljare inom racketsport. Padelrackets och bollar från Bullpadel, Adidas, Stiga […]

  • Vinn en e-bike värd 100 kr

    Nu kan du vinna en e-bike elcykel – Att delta i tävlingen är gratis. Allt du behöver göra är att svara på några snabba frågor. Svara på […]


Gåband / Promenadband – Motionera framför teven

Vad är ett promenadband?

Det är en träningsmaskin eller ett motionsredskap om man så vill som man använder för att gå på. Till utseendet påminner det om ett klassiskt löpband då det ofta har handtag där fram och ett rullande band som man står på när man promenerar.

Promenadbandet brukar även kallas för gåband, gångband eller walking treadmill.

Olika modeller av gåband

Promenadband finns i flera olika modeller och utföranden. Några av dessa är…

Gåband med motor

I de flesta fall drivs gåbandet av en motor. På motordrivna band kan man i många fall ställa in olika hastigheter så att man kan variera sin träning.

Gåband utan motor

De promenadband som saknar motor har vanligtvis ett magnetiskt motstånd som drivs av lutningen och din kroppsvikt när du går. En fördel med banden utan motor är att de brukar vara tystare än banden med motor.

Hopfällbart gåband

Denna variant är praktisk och perfekt för hemmaträning om man har dåligt med plats. Mellan passen fäller man bara ihop bandet så att det tar mindre plats.

Gåband till skrivbord

Promenera medan du arbetar. Det finns forskningsstudier som har kommit fram till att rörelse och promenader gör dig till en bättre problemlösare och ökar din kreativitet. Så med ett skrivbordsanpassat promenadband kan du förena nytta med nöje.

Promenadband vs. Löpband

Vad är då skillanden mellan ett promenanband och ett löpband – De ser ju nästan likadana ut.

Kortfattat kan man säga att på ett promenadband går man och på ett löpband springer man. En av anledningarna till att man ej bör löpa på ett promenadband är att det helt enkelt inte är lika stabilt. Gåbandet har en vekare ram och är inte lika robust som löpbandet. Detta leder även till att promenadbandet generellt har ett lägre pris är löpbandet.

Gåbandets positiva effekter

Med ett promenadband bränner man enkelt kalorier, går ner i vikt och håller kroppen allmänt frisk. Redan efter endast 30 minuters promenad per dag får man en positiv effekt på hälsan.

Fördelar med ett promenadband

Du kan träna framför teven. Promenadbandet gör att du kan göra två saker samtidigt. Du kan motionsträna och titta på din favoritserie samtidigt.

Du kan träna tryggt – sent på kvällen. Många tycker att det är obehagligt att vara ute själva när det har blivit mörkt. Med en promenad hemma isitt get hus behöver man inte känna sig rädd.

Vädret… Gångbandet gör att du slipper fundera på väder och vind. Inomhusklimatet är ganska stabilt. Du behöver inte vara ute i vinterkyla, spöregn eller när det blåser.